Uusi vuosi ja uudet kujeet


Joululoma. Aika jolloin yliopiston luentotauko antaa mahdollisuuden keskittyä joulutorttuihin, glögiin ja tieteen tekemiseen. Aika viettää aikaa rakkaiden ihmisten kanssa ja aika uppoutua tilastotieteeseen. Kaiken kaikkiaan vuoden parasta aikaa!

Syväriprojekti on aivan loppumetreillä – viimeiset korjaukset on tehty ja artikkeli lähtenyt kielentarkistukseen, jossa minua runollisempi henkilö tarkistaa, että kieli kuulostaa riittävän sivistyneeltä. Sitten syvärinoppien ilmestymisestä opintorekisteriin puuttuu vain kypsyysnäyte ja pieniä paperitöitä. Samalla artikkeli lähtee lehteen vertaisarvioitavaksi – ja pienen tutkijan päässä vilkkuu toive, että jos eivät ihan mahdottomasti löytäisi moitittavaa, vaan suosittelisivat julkaistavaksi mahdollisimman pienin muutoksin.

Sitten voi huokaista syvään helpotuksesta – pitkä syväriprojekti on lopultakin selätetty ja paketoitu kauniiseen käärepaperiin.

Samalla olen suunnitellut seuraavaa artikkelia. Data vain on valitettavan hankalasti analysoitavassa, koska se ei ole lähelläkään normaalia. Suurimmalla osalla koehenkilöitä ei tutkittavia asioita ole, ja lopuilla voimakkuus vaihtelee. Minua viisaammat tilastovelhot ovat pohdiskelleet dataa (todennäköisesti partaansa rapsuttaen ja piippu arvokkaasti hampaiden välissä) ja ehdottaneet sarjaa toimenpiteitä, joiden nimet kuulostavat koinee-kreikalta ja joista en ole kuullut edes biostatistiikka-kurssia koskevissa painajaisissani. Edessä siis lisää opiskelua. Kuka olisi uskonut että yliopistossa joutuu opiskelemaan?

Tieteen lisäksi olen nautiskellut lahjaksi saamastani teestä ja nukkunut pitkään. Toivottavasti jaksan herätä mikrobiologian luennoille ensi lukukaudella – unirytmi nimittäin on hieman päässyt kierähtämään päälaelleen. Jostain syystä päivän tuotteliain aika on pitkälle pikku kakkosen jälkeen.

Hyvää uutta vuotta kaikille – ja muistakaa levätä kera tähtisadetikkujen ja glögimukien!
Kategoriat: Syvärit