Syväriportista uusia ajatuksia ja kollegoiden vertaistukea!


Takkuaako syväriohjaaminen? Kaipaatko vinkkejä ohjaamiseen? Olisiko muuten vain kiva kuulla mitä muiden syväriohjaajien elämään kuuluu?

Jos vastauksenasi on kyllä mihin tahansa ylläolevista, kannattaa tutustua tarkemmin Syväriporttiin! Syväriportissa on jo runsas määrä ohjeita, vinkkejä, ja käytännön kokemuksia blogien muodossa. Vaikka olen ohjannut syväreitä pian 15 vuoden ajan, joka kerta Syväriportista löytyy jotain uutta, mitä en ole ennen tiennyt, tai mitä en ole hoksannut ajatella.

Syväriportti tukee ohjaajaa ja ohjattavaa. Ohjattava löytää Syväriportista ohjeita syväreiden tekoon, sekä vertaistukea muiden syväritekijöiden blogeista. Esimerkiksi Aloittelijalle -osiosta ja Oppimateriaalipankista löytyy hyvää tietoa, jota myös ohjaajan kannattaa hyödyntää. Syväriportin kautta pääsee myös näppärästi vertailemaan eri tiedekuntien ohjeistuksia ja käytäntöjä syväreiden teon ja ohjauksen suhteen.

Syväritorin keskustelualueella voi esitellä omia tutkimusprojektejaan, hakea uusia ohjattavia Tekijägalleriasta, ja keskustella muiden ohjaajien kanssa Ohjaajien palstalla. Omassa ohjaustyössäni usein mietin, miten joku toinen ohjaaja toimisi joissain tilanteissa, millaisia neuvoja hän antaa ohjattavalle ensitapaamisissa, miten hän ylläpitää syväreiden aktiivista tahtia, millaisia syväritapaamisia hänellä on jne. Syväritorin ohjaajien palstan avulla on mahdollista luoda aktiivinen verkosto. Etenkin silloin, jos ohjaajakollegat ovat fyysisesti kauempana.

Syväriporttiin on vielä tulossa uutta materiaalia, johon on mahdollista vaikuttaa. Mistä asioista sinä ohjaajana kaipaisit lisää tietoa, tai mihin ohjaamisessa kaipaisit tukea? Kerro siitä joko Syväriportin kautta palautetta antamalla, tai vaikka mailaamalla allekirjoittaneelle osoitteeseen erika.jaaskelainen(at)oulu.fi.

Kuva: CC0 Creative Commons

Erika Jääskeläinen, Oulun yliopisto
Kategoriat: Ohjaaminen , Syvärit